ГоловнеЕкономіка

В Україні дешевшають яйця, масло, хліб і картопля

За останній тиждень в Україні подешевшали соціальні продукти, зокрема деякі види хліба, крупи, масло вершкове, яйця, цибуля, морква й картопля. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«За даними оперативного моніторингу Держкомстату споживчих цін на соціально значущі товари, спостерігається стабілізація цінової ситуації — зростання цін зупинилося і підстав для подальшого зростання не вбачається. Також за останній тиждень зафіксовано зниження вартості деяких соціальних продуктів, зокрема — деяких видів хліба, круп, масла вершкового, яєць, цибулі, моркви і картоплі», — ідеться в повідомленні.

Відзначається, що, за оцінками представників ритейлу, до Великодніх свят цінова ситуація на продукти залишатиметься стабільною. Зокрема, представники Союзу птахівників України підтвердили, що найближчий місяць зростання цін на яйця і м’ясо птиці не передбачається.

Представники НАЦУ Укрцукор також відзначили, що немає передумов для зростання ціни на цукор.

«Що стосується цінової ситуації на внутрішньому ринку цукру, було відзначено, що попит і пропозиція збалансовані, зростання цін не спостерігається. На сьогодні оптово-відпускні ціни складають 21,35-22 грн / кг з ПДВ», — ідеться в повідомленні НАЦУ Укрцукор на її сторінці в Facebook.

Відзначається, що, зокрема, це пов’язано з очікуванням найближчим часом на імпорт в Україну 120 тис. тонн цукру-сирцю для подальшої переробки на внутрішньому ринку. Також у деяких регіонах України оптово-відпускна ціна на цукор вже знизилася.

Нагадаємо, минулого тижня Антимонопольний комітет України вивчав причину підвищення роздрібних цін на яйця, цукор і соняшникову олію.

Перед цим прем’єр-міністр заявляв, що на ціни продовольства впливають скорочення пропозиції і сезонний фактор.