Соціум

В Україні хворими на коронавірус перевантажена третина COVID-лікарень

В Україні кожна третя COVID-лікарня критично перевантажена хворими. Про це свідчать результати дослідження Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE).

В абсолютних числах — це 111 зі 629 лікарень першої та другої хвилі. При цьому ліжка, відведені для пацієнтів з COVID-19, заповнені на 100%. У 60 лікарнях реанімаційні ліжка заповнені на 100%.

«Ми постійно моніторимо ситуацію і вважаємо, що зниження офіційної статистики нових випадків поки не може однозначно вказувати на те, що українці стали менше хворіти на COVID-19. Наша думка підтверджує високий в Європі коефіцієнт позитивних випадків і госпіталізації, кількість яких тримається практично на одному рівні з грудневими показниками», — заявив старший дослідник департаменту економіко-політичних досліджень KSE, керівник ключових проектів Юрій Ганіченко.

Нагадаємо, що в Україні понад 5 тисяч нових випадків COVID-19. Найактивніше інфекція поширюється в Києві, а також у Запорізькій та Львівській областях.

При цьому в Києві за добу майже 3 тисячі видужалих від COVID-19. Всього в столиці вже понад 125 тисяч виявлених випадків коронавірусу, але одужали тільки 55 тисяч киян.