ГоловнеЕкономіка

В Україні інвестували в «зелену» енергетику 1,2 млрд євро

Протягом 2020 року в «зелену» енергетику в Україні інвестували 1,24 млрд євро. При цьому потужність відновлюваної електроенергетики зросла на 22%. Про це повідомляється на сайті Держенергоефективності.

Відзначається, що з інвестованих коштів 46 млн євро було вкладено в проекти з енергоефективності через програму «теплих кредитів» (35 млн євро) і Енергосервіс (122 договори на суму 11 млн євро).

Всього інвестовано в 1,6 ГВт потужностей, найбільше — сонячних електростанцій (1169 МВт), ще 226 МВт — сонячні електростанції в приватних домогосподарствах. Що стосується вітроелектростанцій, то було профінансовано 144 МВт потужностей.

«За рік близько 8 тисяч сімей перейшли на сонячні панелі. Таким чином, на початок 2021 року таких сімей вже майже 30 тисяч», — розповіли в Держенергоефективності, зазначивши, що загальна потужність всіх сонячних станцій в домогосподарствах — 780 МВт.

В цілому, загальна потужність відновлюваної електроенергетики зросла на 22% і досягла 8,5 ГВт (+1,6 ГВт).

Раніше повідомлялося, що частка «зеленої» енергетики в Україні зросла удвічі за рік. При цьому найбільше, як і раніше, роблять АЕС і ТЕС — на них припадає більше трьох чвертей всієї енергії, виробленої в країні.

Також стало відомо, що з 2015 року українці інвестували близько 560 млн євро в сонячні панелі.