Соціум

В Україні продадуть 35 «законсервованих» в’язниць

Міністерство юстиції виставить на продаж 35 в’язниць, які перебувають у законсервованому стані. Підготовка йде спільно з Фондом державного майна, повідомляється на сайті відомства.

Про «велику приватизацію в’язниць» розповіла заступник міністра юстиції Олена Висоцька. За її словами, на прозорі аукціони виставлять майно 35 виправних установ.

«Кожен з цих закладів вже припинив свою профільну діяльність. Утримувати закриті установи, які не виконують своєї функції, невигідно для держави, оскільки це мільйони гривень витрат щорічно», — сказала вона.

Першим буде виставлений на приватизацію майновий комплекс Ірпінського виправного центру (№132) в центрі смт Коцюбинське, всього лише за 6 кілометрів від столичної станції метро Академмістечко. Аукціон планують оголосити в середині лютого, а стартова ціна об’єкта становить 220,2 млн гривень.

Об’єкт відкриває безліч можливостей як для побудови бізнес-центру, логістичного комплексу, так і для житлової забудови. Очікується, що об’єктом зацікавиться широке коло інвесторів, — йдеться в повідомленні.

Зазначено, що загальна площа земельної ділянки становить 8,3 га. Підведені комунікації: водовідведення та водопостачання, електрика і т.п.

Поруч — залізнична гілка, що дозволить новому власнику забезпечити чудову логістику. Крім того, навколо об’єкта зведений новий житловий масив, поруч — великий парк, все це створює прекрасні умови для забудови, — додали в Мін’юсті.

Раніше Мін’юст розповів, скільки заробили на платних камерах СІЗО. Гроші направили на ремонт безкоштовних камер. При цьому в січні до проекту приєдналися ще чотири СІЗО.