ГоловнеЕкономіка

В Україні рекордне споживання електроенергії за шість років

На початку лютого споживання електроенергії в Україні зросло до максимальних показників за шість років. Графік використання електроенергії показав глава енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус.

«У ці дні лютого спостерігається високе споживання електроенергії за останні 6 років. Основна причина — морози. Як наслідок, ранкові та вечірні піки споживання електроенергії практично перетворилися на один довгий пік, який триває з 7 ранку до 23 вечора», — пояснив нардеп.

За його словами, пікові навантаження вдається покривати за рахунок роботи Укргідроенерго.

«Щоб покрити цей пік, особливу роль виконують гідроакумулюючі електростанції Укргідроенерго, які вночі закачують воду, а протягом дня її використовують для виробництва електроенергії. Також на 7.00-23.00 припадають основні обсяги імпорту електроенергії, і це допомагає розтягнути використання води на ГАЕС до пізнього вечора», — пояснив Герус.

Згідно з його даними, найбільше споживання зафіксовано 8 лютого о 18:00 і склало 23 435 МВт. «Обсяг генерації ГЕС/ГАЕС на цю годину склав 2566 МВт, тобто більш як 10%», — зазначив Герус.