ГоловнеЗдоров’я

В Україні розробили три прототипи COVID-вакцин — секретар РНБО

Українські вчені розробили три прототипи вакцин від коронавірусу. Для завершення доклінічних випробувань необхідні лабораторії відповідного класу захисту BSL-3. Про це написав секретар Ради нацбезпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов у своїй колонці на сайті видання Українська правда.

«Україна має необхідний науковий потенціал для розробки власної вакцини від COVID-19, і три групи вітчизняних вчених вже розробили прототипи вакцин», — зазначив він.

Тепер, за словами секретаря РНБО, треба досягти автономізації виробництва всередині країни, щоб Україна могла самостійно забезпечити безумовний базовий безпечний набір громадян (харчування, лікування, технології та правопорядок) в умовах кризи на зразок нинішньої, як і наступних, які, впевнений Данілов, в подальшому виникатимуть.

Секретар РНБО відзначив, що держави виграли час, щоб ВООЗ, ООН, Світовий банк та інші організації підготувалися до війни з пандемією.

«Результатом об’єднаних зусиль людства стали проривні наукові результати, зокрема не тільки в подоланні епідемії та розробці вакцин… Наприклад, було зроблено важливий крок на шляху боротьби з онкологічними захворюваннями», — додав Данілов.