ГоловнеЕкономіка

В Україні зросла кількість віддалених вакансій на IT-ринку

Кількість відкритих ремоут-позицій в Україні в IT зросла в чотири рази за минулий рік і склала в грудні 40% всіх вакансій на ринку. Про це пише компанія GlobalLogic з посиланням на дані анонімної платформи пошуку роботи в IT і власне дослідження.

«На збільшення кількості ремоут-вакансій вплинув карантин: компанії перейшли на віддалений режим і почали відкривати вакансії в локаціях, де у них немає представництва», — пише GlobalLogic.

Наприклад, у жовтні 2020 року GlobalLogic запропонувала віддалене співробітництво інженерам з Дніпра, де немає офісу компанії.

Зростання пропозицій віддаленого співробітництва почалося в березні і було досить плавним весь рік — в середньому 12-14% на місяць. Основний сплеск зафіксований з початком карантину в квітні: зростання на 54%.

«Нові фахівці знайомляться з командою і проходять онбордінг онлайн. Хоча після закінчення карантину багато з них повернуться в офіси, тенденція зростання ремоут-співробітництва залишиться. Вона відкриває нові можливості і стирає межі як для компаній, так і для інженерів», — прокоментувала Ірина Кононенко, молодший віце-президент, керівник Talent Acquisition Group GlobalLogic в Україні.

За підсумками року вакансії в сфері інформаційних технологій склали близько 20% всього ринку праці. Також у 2020 році IT стала однією з трьох сфер, які найменше постраждали від коронакризи.

Нагадаємо, станом на 1 січня 2021 року на обліку в Державній службі зайнятості перебувало 459 тисяч безробітних. У відомстві склали портрет українського безробітного.

А за даними Держстату, кількість зайнятого населення у віці 15 років і старше в III кварталі 2020 року склала 16 млн осіб. Кількість безробітного населення — 1,7 млн ​​осіб.