ГоловнеЗдоров’я

Вакцина CoronaVac вже відправлена ​​в регіони

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у понеділок, 12 квітня, повідомив про початок вакцинації китайським препаратом CoronaVac, перші партії якого вже відправили в регіони. Про це Степанов розповів у своєму відеозверненні, опублікованому в Facebook.

«CoronaVac їде в регіони. Ми завершили всі лабораторні дослідження і починаємо доставки вакцини в області. Вакцину CoronaVac буде надано поліцейським, маломобільним групам населення, особам, які за ними доглядають, олімпійцям, паралімпійцям і особам, які братимуть безпосередню участь у зовнішньому незалежному оцінюванні», — повідомив він.

Технологія виготовлення вакцини проста й зрозуміла, CoronaVac — інактивована, тобто на основі «убитого» вірусу, додає міністр.

«Ми живемо поруч з інактивованими вакцинами десятки років. Найвідоміша всім мамам в Україні — АКДС проти дифтерії, коклюшу і правця — інактивована. Цю вакцину успішно використовують у багатьох країнах світу», — сказав Степанов.

Він також додав, що нещодавно президент Туреччини Тайїп Ердоган подав особистий приклад і вакцинувався вакциною CoronaVac.