Здоров’я

Вчені розповіли, що між кашлем та високим артеріальним тиском є зв’язок

кашельТакий незвичайний симптом, як поява кашлю, не завжди може вказувати на захворювання органів дихання. За даними британських вчених, у деяких випадках кашель може бути симптомом різкого підвищення артеріального тиску, інформує Ukr.Media.

Відомо, що постійно високий тиск чинить негативний вплив на роботу серця, змушуючи його з більшою активністю доставляти кров до органів. Поява кашлю на тлі підвищеного тиску, пов’язана з розвитком вегетативної дисфункції, більш відомої як невропатія, за якої відбувається пошкодження нервів, які контролюють мимовільні функції організму.

До таких висновків дослідники прийшли, провівши експеримент за участю 68 добровольців, що проходили стаціонарне лікування у клініці Манчестера. Під час проведення опитування багато пацієнтів відзначили появу кашлю, не пов’язаного з застудними захворюваннями, що розвинувся у результаті підвищеного тиску.

Експерти рекомендують, за появи такого симптому як кашель, звернути свою увагу на показники тиску. У разі появи високих цифр — звернутися до лікаря за відповідними рекомендаціями. Не забувайте, що кашель на тлі високого тиску може також свідчити про серцевий напад, що розвивається.