Прогрес

Вчені виявили кілька несподіваних ефектів від вживання молочної продукції

Не настільки молочні продукти вже й корисні.

Вчені виявили кілька несподіваних ефектів від вживання молочної продукції. Не настільки молочні продукти вже й корисні.

Попри тверду впевненість наших бабусь у тому, що молоко — запорука здоров’я, вчені змогли з’ясувати, що вживання молочної продукції у деяких випадках може завдати шкоди організму людини.

Кілька досліджень виявили наявність взаємозв’язку між вживанням молока і появою прищів у деяких людей. На думку вчених, причиною таких проявів можуть стати наявність лактози і комбінацій гормонів у молочних продуктах, а також індивідуальні особливості організму, інформує Ukr.Media.

Нерідко любителі молока скаржаться на головний біль, утрудненість носового дихання, порушення у роботі кишківника. У деяких випадках у таких людей є підвищеними маркери запалення.

Вченим також вдалося встановити зростання кількості переломів у людей, що зловживають молоком, а також зниження розумових здібностей і схильність до закупорки судин. Свої висновки дослідники опублікували у виданні JAMA Dermatology.

Слід пам’ятати, що для нормальної роботи організму дорослої людини достатньо вживати до двох порцій молочної продукції на добу, що становить приблизно 400-500 г. Також медики нагадують, що цілковита відмова від молочної продукції може призвести до дефіциту важливих мікроелементів у вашому організмі, наприклад, — нестачі кальцію, що також може викликати проблеми зі здоров’ям.