Соціум

Вчені виявили, що продовженню життя сприяє прослуховування приємної музики

музыкаМузика може продовжити людям життя.

Вчені виявили, що продовженню життя сприяє прослуховування приємної музики

Якщо ви полюбляєте слухати музику, отримуючи при цьому позитивні емоції, у вас є шанси прожити довге життя, інформує Ukr.Media.

Більшість людей хоче знати секрети продовження життя, але також розкрити механізми, що забезпечують довголіття, хочеться вченим, які не перший рік досліджують дану проблему. Одним зі способів оцінити дію факторів, що продовжують життя, є вивчення особливостей життя людей у регіонах з найдовшою тривалістю життя.

Згідно з проведеним дослідженням найвища тривалість життя є у Гонконзі — її середній показник там становить 84,7 року. Аналізуючи звички населення регіону, дослідники проаналізували регіональні запити у Google. Виявилося, що світові лідери довгожительства є небайдужими до прослуховування музики.

Музика

Британський вчений Патрік Фаган з Університету Голдсмітс стверджує, що регулярне прослуховування музики належить до числа звичок, які продовжують життя. Йдеться про ті випадки, коли це пов’язано з приємними відчуттями.

У рамках дослідження, яким керував Фаган, учасники, які відвідували концерти, проходили психометричні тести і тести на частоту серцевих скорочень.

«Наше дослідження демонструє глибокий вплив прослуховування музики на відчуття здоров’я, щастя та благополуччя. Ми встановили, що 20 хвилин прослуховування приємної для людини музики на день можуть поліпшити її почуття власного благополуччя на 21 відсоток, що виключно позитивно позначається на стані серцево-судинної системи», — заявив вчений.

Йога

Йога, яка містить дихальні вправи, медитацію і пози, що покликані сприяти розслабленню і зменшенню стресу, теж належить до числа практик, які продовжують життя. Проведене дослідження показало, що у людей, старших за 40 років, які займалися нею протягом п’яти років, були більш низькими кров’яний тиск і частота пульсу, ніж в однолітків, які були до неї байдужими.

Вчені резюмували, що звичка займатися йогою допомагає запобігти розвитку гіпертонії і уповільнює прогресування серцевих захворювань.

Крім того, звичками, що продовжують життя, згідно з даними різних досліджень, є:

регулярне споживання фруктів і овочів;
додавання до раціону цільного зерна;
вживання натуральних і сезонних продуктів;
уникнення штучних харчових добавок;
вибір на користь їжі, приготованої вдома.