Здоров’я

Вчені знайшли зв’язок між молоком і ризиком серцевих захворювань

молокоІноді справа виключно в генетиці, вважають вчені.

Вчені знайшли зв’язок між молоком і ризиком серцевих захворювань. Іноді справа виключно в генетиці, вважають вчені.

Міжнародна команда вчених опублікувала дослідження, в якому розповідається, як регулярне споживання молока пов’язане з рівнем холестерину, інформує Ukr.Media.

В ході роботи вчені проаналізували попередні дослідження на цю тему і виявили, що ті, у кого в раціоні завжди присутнє молоко, мають більш високий ІМТ в порівнянні з тими, хто не п’є молоко.

Незважаючи на це, у людей з першої групи, зазвичай, більш низький рівень як хорошого, так і поганого холестерину. Подальший аналіз інших великих досліджень показав, що у тих, хто регулярно споживав молоко, ризик розвитку ішемічної хвороби серця був на 14% нижчий.

В ході нового дослідження вчені вивчили гени, пов’язані з переносимістю лактози. Виявилося, що люди, які генетично схильні до гарної переносимості лактози, мали абсолютно нормальні показники рівня холестерину.

«При цьому, в них могла бути зайва вага, але це ніяк не впливало на ризик хвороб серця. Більш того, в них був нижчий рівень хорошого і поганого холестерину. Все це свідчить про те, що відмова від молочних продуктів не є вірною стратегією для профілактики серцево-судинних захворювань. Ми не виявили такий взаємозв’язок, проаналізувавши показники здоров’я понад 1,9 мільйона чоловік. Іноді причина криється виключно в генетиці», — пишуть медики.

Також в попередніх дослідженнях висловлювалося припущення, що вживання молочних продуктів підвищує ризик виникнення діабету. У новій роботі вчені не знайшли жодних переконливих доказів цієї гіпотези.