ГоловнеСвіт

Великобританія закрила небо для деяких літаків Boeing

Влада Великобританії закрила свій повітряний простір для деяких літаків моделі Boeing-777 після того, як двигун одного з них відмовив під час польоту над американським містом Брумфілд. Про це з посиланням на слова міністра транспорту Великобританії Гранта Шапса повідомляє The Telegraph.

«Після подій цих вихідних, літакам Boeing B777s з двигунами Pratt & Whitney серії 4000-112 буде тимчасово заборонено входження в авіапростір Об’єднаного королівства», — сказав Шапс.

В Управлінні цивільної авіації Великобританії підтвердили, що жодна британська авіакомпанія не використовує літаки з двигунами цієї моделі.

За даними видання, зараз по всьому світу 69 з 128 подібних літаків проходять технічне обслуговування, а інші перебувають в зберіганні.

Нагадаємо, в суботу у Boeing 777 під час польоту загорівся двигун, його частини впали на місто Блумфілд в штаті Колорадо. Обійшлося без постраждалих.

У цей же день в небі над нідерландською громадою Мерссен загорівся двигун вантажного літака Boeing 747-400. Його уламки впали на населений пункт, травмувавши жінку і пошкодивши кілька авто.

У зв’язку з цим в компанії Boeing рекомендували призупинити польоти літаків Boeing 777 з двигунами Pratt & Whitney PW4000-112.