Здоров’я

Як підказує тіло, яких вітамінів не вистачає організму

Дефіцит вітамінів виражається настільки явними ознаками, що людина і сама розуміє: пора міняти раціон.

Як підказує тіло, яких вітамінів не вистачає організму. Дефіцит вітамінів виражається настільки явними ознаками, що людина і сама розуміє: пора міняти раціон.

Наш організм — чи не найрозумніша і найскладніша машина у всьому Всесвіті. Якщо їй щось потрібно, вона виводить назовні, як на один великий дисплей, відомості про це. Дефіцит вітамінів виражається настільки явними ознаками, що людина і сама розуміє: пора міняти раціон, інформує Ukr.Media.

На сьогодні, поширення різних дієт, в поєднанні з неправильним способом життя, призводить до частого і досить серйозного дефіциту мінеральних речовин і вітамінів, які просто необхідні нашому тілу для життя. Ось як розпізнати основні ознаки подібного дефіциту.

Тріщини в куточках рота

Що потрібно: залізо, цинк, вітаміни В3, В2 і В12.

Дефіцит цих вітамінів виникає, найчастіше, у вегетаріанців. Тіло не отримує достатню кількість заліза і цинку. Виправити цю біду дуже просто. Потрібно, всього лише, почати вживати м’ясо птиці, лосось, тунець, яйця, устриці і молюски. Підійдуть і арахіс, бобові, сочевиця. Всмоктування заліза посилюється вітаміном С, який також допомагає боротися з інфекцією, тому поєднайте ці продукти з такими овочами, як броколі, червоний перець і цвітна капуста.

Акнеподібні шишки на руках і стегнах

Що потрібно: незамінні жирні кислоти і вітаміни А і D.

Скоротіть споживання трансжирів і підвищіть концентрацію здорових жирів. Зосередьте раціон на великих кількостях лосося і сардин, горіхів, як волоських, так і мигдальних. Для отримання вітаміну А, додайте сюди зелень і овочі — моркву, солодку картоплю і червоний перець. Це дасть тілу бета-каротин, з якого воно добуде вітамін А.

Червоні висипання на обличчі, випадання волосся

Що потрібно: біотин

Біотин (В7) відомий також як головний вітамін для волосся. У той час як наше тіло зберігає запаси жиророзчинних вітамінів А, D, Е, К, більшість вітамінів групи В потрібно постійно поповнювати. Їжте більше лосося, авокадо, грибів, цвітної капусти, сої, горіхів, малини, бананів і приготованих яєць.

Поколювання і оніміння кінцівок

Що потрібно: вітаміни B9, В6, В12

Ця проблема безпосередньо пов’язана з периферичними нервами, закінчення яких підходять до шкіри. Зазначені вище симптоми можуть бути об’єднані тривогою, депресією, втомою і гормональним дисбалансом. Їжте більше шпинату, спаржі, буряка, квасолі та грейпфрутів. Включіть, також, у свій раціон яйця, восьминогів, мідії, молюсків, устриць і м’ясо птиці.

Судоми литок, стегон

Що потрібно: магній, кальцій і калій

Часті судоми — прямий натяк, що вам не вистачає кальцію і магнію. Це, крім іншого, може статися, якщо ви важко і наполегливо тренуєтеся: мінерали у великих кількостях йдуть при посиленому потовиділенні. Їжте більше бананів, мигдалю, фундука, броколі та шпинату.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net