ГоловнеСвіт

Японія вимагає, щоб Китай припинив брати у її громадян ректальний мазок

Уряд Японії звернувся до КНР з проханням звільнити її громадян, які в’їжджають в країну, від ректального методу тестування на коронавірусну інфекцію, оскільки туристи масово скаржаться на психологічний стрес після цієї процедури. Про це пише KyodoNews.

«Генеральний секретар кабінету міністрів Японії Кацунобу Като заявив, що Китай не поінформував країну про зміну політики ПЛР-тестувань. Крім того, ефективність виявлення коронавірусу з аналізу ректального мазка не доведена ніде у світі», — йдеться в повідомленні.

Раніше невдоволення процедурою ректального аналізу на коронавірус висловили США після того, як в Китаї її пройшли деякі офіційні особи Сполучених Штатів.

Ректальний мазок для тестування на коронавірус у Китаї почали застосовувати в січні. Інфекціоністи країни заявляють, що такий метод точніше звичайного. Зразки коронавірусу зберігаються в прямій кишці набагато довше, ніж у верхніх дихальних шляхах.

Крім того, діагностувати захворювання у пацієнтів з легкою формою за допомогою мазка з гортані або носоглотки через три-п’ять днів після зараження не вийде.

Раніше вчені назвали незвичайну здатність COVID-19. Відкриття може пояснити позитивні тести на коронавірусну інфекцію нового типу у перехворілих.

Також медики назвали чотири симптоми зараження коронавірусом на ранній стадії.