ГоловнеПолітика

Зеленський обговорив Донбас з Генсеком ООН

Україна однією з перших підтримала заклик Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша про припинення вогню на час пандемії. Про це сказав Президент Володимир Зеленський у розмові з главою ООН повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що співрозмовники особливу увагу приділили ситуації з безпеки на сході України, з огляду на збільшення військової присутності РФ уздовж українського кордону і на тимчасово окупованих територіях.

Зеленський подякував Гутеррешу за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і її мирних зусиль.

«Хочу ще раз висловити підтримку Вашому торішньому заклику про припинення вогню на період пандемії COVID-19. Україна однією з перших підтримала цей заклик і робила все можливе для його втілення починаючи з липня 2020 року», — сказав Президент.

Зеленський поінформував Гутерреша про створення в Україні Центру протидії дезінформації, який має стати міжнародним хабом боротьби з деструктивним інформаційним впливом.

Крім того, Зеленський нагадав, що ініціатива Кримської платформи, яка буде запущена самітом в серпні, поверне до міжнародного порядку денного питання деокупації Криму і стане механізмом для захисту прав людини на окупованому півострові.

Президент також наголосив на важливій практичній ролі у відстеженні ситуації в Криму і на інших тимчасово окупованих територіях України, яку відіграє Моніторингова місія ООН з прав людини.