Світ

ЗМІ пророкують дефіцит туалетного паперу в світі

Найбільший виробник деревної маси — сировини для продуктів, зокрема й туалетного паперу, попереджає, що на тлі пандемії можливі перебої з поставками цього товару. Причина — зростання попиту на морські перевезення і нестача вантажних суден, пише Bloomberg.

З цією проблемою вже зіткнулися експортери товарів, що перевозяться контейнерами. Тепер же складності можуть виникнути з такими видами упаковки, як ящики, бочки, мішки.

Глава бразильської компанії Suzano SA, що забезпечує близько третини світових поставок сировини для туалетного паперу, Вальтер Шальке раніше заявляв про посталу проблему з експортом деревної маси, яка використовується при виробництві гігієнічної продукції.

Це відбувається під час збільшення попиту на побутовий туалетний папір, коли споживачі почали панічно його закуповувати. Значні перебої в торгівлі целюлозою можуть у кінцевому підсумку вплинути на поставки туалетного паперу, якщо у виробників не буде достатніх запасів, впевнений Шальке.

Також він додав, що через загострення конкуренції у терміналів Suzano судна почали з’являтися рідше і ситуація може погіршитися.

«Всі американські гравці, які експортують великими партіями, зіткнулися із цим ризиком… Проблема з вантажоперевезеннями призведе до перебоїв у поставках сировини і зниження виробництва туалетного паперу», — зазначив Шальке.