Freestyle

В Ужгороді обговорили питання будівництва вірменського храму

SAU27 липня в Ужгороді відбулася друга квартальна конференція Спілки вірмен України, в рамках якої вже традиційно одній з лікарень в приймаючому місті презентували необхідне медобладнання. Так, виконуючий обов’язки виконавчого директора СВУ Овакім Арутюнян разом з головою товариства вірменської культури Закарпаття “Арарат” Кареном Єнокяном і представником СВУ в Закарпатській області Оганесом Нікогосяном передали в користування Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні два нових апарату низькочастотної електротерапії, які призначені для лікування широкого спектру різних захворювань. Вручення обладнання проходило до робочої сесії конференції.

Безпосередньо конференція проходила в ресторанно-готельному комплексі “Кілікія”. У ній взяли участь голова СВУ Вілен Шатворян, голова облдержадміністрації Закарпатської області Геннадій Москаль, міський голова Ужгорода Богдан Андрєєв, голова Української єпархії ВАЦ єпископ Маркос Оганнесян, генеральний консул Вірменії в Одесі Айк Гулян, глави регіональних вірменських організацій, активісти вірменської громади Ужгорода та представники місцевих міської влади.

Як повідомляє AnalitikaUA.net, рамках конференції були підведені підсумки стипендіальної програми СDУ і голова організації Вілен Шатворян вже вдруге нагородив студентів вірмен з високими показниками в навчанні.

Були обговорені актуальні питання САУ, підведені підсумки за минулий квартал і намічені плани на наступний, також було піднято питання про будівництво вірменського храму в Ужгороді, а голова облдержадміністрації Геннадій Москаль запропонував разом з церквою обов’язково побудувати школу вірменської мови і гарантував повне сприяння влади у даному питанні.

Источник: AnalitikaUA.net

Аспекты.net