Економіка

Amazon почне найближчим часом доставляти товари безпілотниками

Онлайн-ритейлер Amazon Джеффа Безоса в найближчі місяці почне доставляти товари за допомогою безпілотників, передає ТАСС з посиланням на Associated Press (AP).

За його даними, фахівці Amazon розробили систему безпілотного управління дрона, яка дозволяє їм долати будь-які перешкоди на шляху до покупця. «Параплани, лінії електропередачі, коргі на задньому дворику — система управління безпілотника забезпечить безпеку польоту», — наводить агентство слова глави споживчого підрозділу Amazon Джеффа Уилке.

Агентство уточнює, що ритейлер поки не назвав ні точної дати початку роботи безпілотників, ні того, де вони почнуть доставляти товари на перших порах. При цьому, за даними компанії, вони будуть повністю електричними і зможуть переносити вантажі вагою до 2,2 кг на відстань до 24 км

Amazon з 2016 року займається розробкою безпілотних літальних апаратів для доставки дрібних вантажів. На сьогоднішній день компанія володіє декількома експериментальними пристроями, здатними розвивати швидкість близько 80 км/год і підніматися на висоту до 120 м.

Федеральне авіаційне управління США поки не видавало Amazon дозволу на використання подібних безпілотників в комерційних цілях. Як уточнює AP, у квітні цього року дозвіл на польоти безпілотників в деяких районах штату Вірджинія отримала американська корпорація Google.