Світ

Американські сенатори вимагають у адміністрації пояснень по Ірану

сенатАмериканські сенатори вимагають, щоб адміністрація Дональда Трампа пояснила, чому вона евакуювала дипломатичні місії США в Іраку, і поінформувала законодавців про можливі загрози з боку Ірану, повідомляє NBCNews.

Сенатор-демократ Боб Менендес, член Комітету у закордонних справах Сенату, закликав адміністрацію «негайно надати комітету інформацію про відкликання персоналу посольства в Іраку, а також інформацію про те, що може зробити Іран і плани можливої війни з Іраном».

За його словами, є тільки дві причини для евакуації місій США в Іраку: американці, що працюють в місіях, знаходяться в небезпеці «або це «підготовка до військових дій в Ірані».

Сенатор заявив, що комітет зобов’язаний допомагати в розробці законів, що дозволяють використання військової сили, а також нагляд за Державним департаментом і за безпекою його співробітників. «І все ж адміністрація Трампа не надала комітету ніякої інформації про розвідданих, що стоять за її рішеннями, і про те, що вона планує робити в Іраку та Ірані», — сказав він.

Менендес додав, що Конгрес не санкціонував війну з Іраном, і, якщо адміністрація Трампа розглядає військові дії з Іраном, вона повинна прийти в Конгрес, щоб отримати схвалення.

Із заявою Менендеса погодилися також його колеги республіканці.

Держдеп США раніше розпорядився вивезти американських службовців, не пов’язаних з реагуванням на надзвичайні ситуації, з посольства в Багдаді і консульства в Ербілі.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net