Здоров’я

Американські вчені відкрили нові корисні властивості авокадо

Вживання одного авокадо в день позитивно позначається на серцево-судинній системі й не тільки.

Вчені з Університету Пенсильванії провели дослідження і з’ясували, що вживання в їжу одного авокадо в день істотно знижує рівень «поганого» холестерину, що, у свою чергу, позитивно позначається на роботі та стані серцево-судинної системи, інформує Ukr.Media.

Як зазначається, експерти провели експеримент, в якому взяло участь 45 осіб з надмірною вагою або ожирінням. П’ять тижнів вони дотримувалися раціону з низьким вмістом жирів, з помірним раціоном при заповненні мононенасичених жирних кислот за рахунок продуктів з вмістом «здорових» жирів, а також помірно жирного з додаванням кожен день одного авокадо.

Після цього вчені виміряли у добровольців рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) — основного переносника «поганого» холестерину, який відповідає за розвиток атеросклерозу. Виявилося, що у добровольців, які вживали авокадо, його показники істотно знизилися. Крім того, у них спостерігався високий вміст лютеїну, який має властивості антиоксиданту і захищає від окислення ЛПНЩ.

«В авокадо насправді багато корисних жирів, каротиноїдів, які важливі для здоров’я очей, і інших поживних речовин», — зазначила професор Пенні Кріс-Етертон.

За словами дослідниці, люди повинні розглянути можливість додавання авокадо у свій раціон здоровим способом, наприклад, на тостах з цілісної пшениці або в якості вегетаріанського соусу.

Відомо, що один плід авокадо містить 20 різних вітамінів, мінералів і антиоксидантів. При цьому в одному 250-грамовому фрукті міститься добова норма жирів — 50-55 грамів.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net