Економіка

АМКУ зацікавився цінами на вугілля держшахт

Антимонопольний комітет підозрює ряд компаній у змові при формуванні ціни на вугілля для теплогенеруючих підприємств.

Антимонопольний комітет почав розслідування за ознаками змови при визначенні цін на вугілля державних шахт для потреб ТЕС і ТЕЦ. Про це повідомляє прес-служба АМКУ/

«Комітет встановив, що протягом 2017 — 2018 рр. Міністерство енергетики та вугільної промисловості України за участю ДП Держвуглепостач, ПАТ Донбасенерго, ТОВ ДТЕК Енерго, ДПЗД Укрінтеренерго, ПрАТ Черкаське хімволокно, ТОВ Фірма ТехНова проводило наради для досягнення домовленостей щодо цін на вугільну продукцію державних підприємств для генеруючих компаній ТЕС і ТЕЦ, що підтверджено протоколами цих нарад», — йдеться в повідомленні.

У комітеті відзначили, що зазначені компанії є потенційними конкурентами на ринках електроенергії та енергетичного вугілля, відповідно, підтримання цими компаніями пропозицій щодо підвищення цін на вугільну продукцію для ТЕС і ТЕЦ до узгодженого рівня могло призвести до спотворення конкуренції.

У зв’язку з цим АМКУ почав розгляд справи про антиконкурентні дії зазначеними компаніями, порушення Міненерговугілля законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді відміни суб’єктів господарювання до антиконкурентих узгоджених дій і створення умов для таких порушень.

Як повідомлялося, після введення Росією дозвільного порядку експорту прямі поставки вугілля з РФ в Україну в червні знизилися на 85%.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net