Прогрес

Австралійці можуть у майбутньому залишитися без зими

Про це свідчать аналітико-статистичні дані спеціального метеорологічного пристрою.

Залежно від того, де проживає людина, зимова пора року може бути для неї довгоочікуваною можливістю відпочити від виснажливої спеки, або навпаки, збентежити довгими місяцями холоду і снігу. Однак для мешканців Австралії, схоже, вже в середині цього століття в цьому сенсі все зміниться, оскільки до 2050 року зима в Австралії не буде такою, як зараз. Про це свідчать аналітико-статистичні дані спеціального метеорологічного пристрою, що створила команда фахівців з Інституту ANU Climate Change, яка вивчала глобальні і регіональні тенденції зміни клімату, інформує Ukr.Media.

Насправді, зима, звичайно ж, не зникне, а тільки зміниться на альтернативний час року, який фахівці називають «Нове літо». Варто попередньо відзначити той факт, що всі представлені аналітичні та статистичні дані пристрої-розробки не відображають повною мірою об’єктивну метеорологічну реальність, натомість пристрій фактично малює найбільш ймовірну картину зміни клімату в Австралії, ґрунтуючись на наявних даних.

Таким чином, «Нове літо» буде періодом з піковими температурами до 40 градусів за Цельсієм, що для зими, звичайно, є температурою, прямо скажемо, нехарактерною. Навіть в Австралії, клімат якої значною мірою тропічний. Втім, вчені зазначають, що згідно з побудованою статистичною діаграмою їх метеорологічного пристрою, в окремих регіонах континенту зима в її сучасному розумінні залишиться — наприклад, в Тасманії, де є ізольований кліматичний режим.

У всіх інших районах і регіонах Австралії можна очікувати дійсно докорінної зміни кліматичних умов. Варто відзначити той факт, що вчені вказують на те, що нові погодні умови так чи інакше будуть відображати певну кліматичну реальність в Австралії до середини поточного століття, проте це зовсім не є строго обґрунтованим науковим прогнозом. Варто відзначити, що поки що пристрій продовжує отримувати оновлення та доопрацювання.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net