Світ

Брюссель вивчає дорожню карту щодо угоди Вірменія-ЄС

Міністерства і держвідомства Вірменії останній місяць займалися розробкою дорожньої карти з реалізації Угоди про всеосяжну і розширеному партнерства Вірменія-ЄС. Про це журналістам заявив керівник представництва ЄС в Вірменії, посол Петро Світальський.

Він нагадав, що в ході недавньої зустрічі з послами прем’єр-міністр Вірменії повідомив, що дорожня карта в основному готова і тепер документ вивчається з боку ЄС. «Обговорення тривають, впевнений, що додаються чималі зусилля, і ми очікуємо реалізації Угоди», — сказав він.

За його словами, для реалізації робіт є конкретні терміни і доручення для реалізації конкретних програм. «Ми закликаємо уряди дуже уважно стежити за реалізацією дорожньої карти», — зазначив Світальський.

«Ми просуваємося відповідно до графіка, розуміємо, що підготовка дорожньої карти тривала довго, але уряд вирішив підійти до питання інклюзивного», — зазначив він. Посол ЄС повідомив, що дорожня карта обговорюється з громадянським суспільством, а це процес, який потребує часу. «У Вірменії досить сильне громадянське суспільство з дуже глибокими поглядами з кількох питань. Тому нам потрібен час, але ми не говоримо про затримки в Брюсселі», — підкреслив він.