Здоров’я

Чим небезпечні перезрілі банани для організму людини

Обережно небезпека.

Вважається, що банани з чорними крапочками найсмачніші, бо вони більш солодкі. Особливо часто таке можна почути від продавців. Але це не так, адже перезрілі банани несуть в собі певну небезпеку. Ті коричневі або вже чорні плями, які можна помітити на багатьох бананах, кажуть про те, що ці плоди не свіжі, інформує Ukr.Media.

Зрозуміло, любителі перезрілих бананів є завжди і заборонити їх споживати ніхто не може. Просто потрібно знати про небезпеку, яка може чекати при поїданні таких продуктів.

Мухи-дрозофіли

Такий банан приваблює мух-дрозофіл. При цьому абсолютно не важливо — продають продукт в магазині або на базарі на відкритому повітрі. Вона проникає під шкірку через тріщини, харчується бананом і одночасно відкладає яйця. Це може проходити абсолютно непомітно для людського погляду. Але якщо уважно придивитися, то можна помітити величезну кількість личинок на таких перезрілих бананах.

Токсини

Вони абсолютно непомітно проступають з перезрілих бананів. В результаті це негативно позначиться на травній системі. Тим, хто відчувають проблеми зі шлунком або кишечником, краще не ризикувати. Набагато кориснішими будуть жовті або трохи зеленкуваті банани.

Підвищення тиску

Перезрілі банани мають забагато тираміну. Речовина за своєю дією близька до адреналіну. В результаті можливі підвищення рівня цукру в крові та тиску.

Отруєння

Не меншу небезпеку несуть перезрілі банани для шлунка — вони можуть загрожувати отруєнням. Причиною можуть бути ті ж личинки мух.

Головні болі

І нарешті, перезрілі банани небезпечні для головного мозку і нервової системи. Вони можуть викликати мігрень. Особливо небезпечно їх їсти тим, хто страждає від неврозів. Тому варто ретельно вибирати банани перед купівлею і при перших ознаках псування фрукта позбавлятися від нього.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net