Здоров’я

Чому після чищення зубів ми відчуваємо зовсім інший смак продуктів

Які ж зміни відбуваються в порожнині рота?

Це дійсно відбувається і особливо помітно на фруктових соках, наприклад апельсиновому. Куди тільки дівається його солодкість і чому він стає таким гірким?

Всьому виною являється присутня в пасті поверхнево-активна речовина лаурилсульфат натрію. Це потужний детергент, що застосовується не тільки для виготовлення продуктів гігієни начебто шампунів і зубних паст, а також у виробництві машинних олив і металів. Лаурилсульфат не тільки добре чистить, але ще і відмінно піниться, що також важливо для зубної пасти. Ну а що ж він робить не так з нашим смаком?

По-перше, ця речовина тимчасово блокує сосочки, що відповідають за сприйняття солодкого смаку. По‑друге, лаурилсульфат руйнує жири, які знаходяться в слині і які, впливаючи на відповідні сосочки, пом’якшують відчуття гіркоти. Отже, солодкість зі смаку соку ми віднімаємо, гіркоту підсилюємо. Пити таке дійсно неприємно. До речі, лаурилсульфат може негативно впливати на стан порожнини рота, і деяким людям з чутливою слизовою, можливо, варто пошукати у продажу пасти, що не містять цієї речовини, інформує Ukr.Media.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net