Здоров’я

Дієтолог: Жодні рекомендації з харчування не виділяють банан в якусь окрему категорію від фруктів

Фахівець із харчування заявила, що один банан у день не завадить при схудненні. Продукт корисний і його варто включати в раціон.

Дієтолог Альбіна Коміссарова розвіяла міфи про те, що банан тим, хто прагне позбутися зайвої ваги, не варто вживати. Про «шкідливі» міфи експерт написала у своєму Instagram-акаунті.

Спеціаліст підкреслила, що ті, хто сидить на дієті, вважають банан ворогом номер один серед фруктів.

«Жодні рекомендації з харчування не виділяють банан в якусь окрему категорію від фруктів», — зазначає Коміссарова.

За словами дієтолога, багато хто боїться вживати банани, оскільки в них багато цукру.

«Але справа в тому, що як і будь-який інший фрукт, банан містить клітковину, яка уповільнює всмоктування фруктози. А якщо ви додасте до нього ще складні вуглеводи: кашу, хліб, мюслі — і зовсім отримаєте довге насичення», — пояснила фахівець з харчування.

Також вона розвіяла міф про високий глікемічний індекс (ГІ) цього продукту. Як підкреслила Альбіна Коміссарова, існує дослідження, яке показує, що харчування з урахуванням ГІ не дає ніяких переваг у зниженні ваги у здорових людей.

«Що стосується хворих на цукровий діабет, Американська діабетологічна Асоціація рекомендує людям з СД включати фрукти, в тому числі банани, в кожний прийом їжі», — заявила лікар.

Вона особливо відзначила, що не існує продукту, від якого товстіють, просто не треба багато їсти.

«Якщо ви з’їдаєте 1 банан у день і все це в рамках вашого денного раціону — ви не наберете вагу», — заспокоїла експерт.

Вона порекомендувала не впадати в крайнощі і не харчуватися одними бананами, а намагатися зробити свій раціон різноманітним.

«Банан може стати відмінним джерелом енергії до і після тренування, а також служить відмінною основою для приготування випічки: кекси, вафлі, оладки. Не варто незаслужено його боятися», — констатувала дієтолог.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net