Men's & Women's

Динна дієта: як соковито і без шкоди для здоров’я схуднути

Насправді, цей фрукт низькокалорійний, і навіть, навпаки, допомагає схуднути без шкоди для здоров’я.

Турбуєтеся про калорії в дині? Не варто. Цей соковитий літній фрукт з низьким вмістом вуглеводів і цукру, містить великі дози вітаміну С і всього 47 калорій на порцію. Крім того, диня має природну солодкість, тому вона є корисним і смачним десертом, інформує Ukr.Media.

Що може бути більш освіжаючим, ніж соковитий шматочок дині у спекотний літній день? Цей фрукт на 90 відсотків складається з води, а його м’якоть сповнена вітаміном А, С, каротиноїдами та антиоксидантами.

Одна порція становить близько двох середніх шматочків забезпечує більше ніж 25 відсотків добової норми вітаміну А Цей вітамін підтримує утворення нових клітин шкіри, захищає ваші очі та підтримує здоров’я імунної системи. Кожна порція дині також включає більшу частину рекомендованого щоденного споживання вітаміну С, а також невеликі дози цинку, калію, магнію, заліза і кальцію. Вітамін С підтримує імунну функцію та обмін речовин, сприяє виробленню колагену і знижує шкідливий вплив оксидативного стресу на клітини й тканини.

Враховуючи ці факти, можна сказати, що диня — суперфуд. У порівнянні з іншими фруктами, вона містить менше калорій і вуглеводів, тому може полегшити втрату ваги.

Як диня сприяє схудненню

Як бачите, калорії в дині не повинні бути приводом для занепокоєння. Більше того, як ми вже сказали, диня сприяє схудненню.

У вересневому дослідженні 2012 року, жінки з надлишковою масою тіла, які протягом 12 місяців збільшували споживання води до більш ніж 1 літра в день, зазнали значної втрати ваги поряд зі зниженням жирової маси та об’єму талії. Ці покращення були пов’язані зі споживанням води, незалежно від рівня активності суб’єкта і споживання їжі.

Диня повна води та швидко насичує. Якщо ви намагаєтеся скоротити кількість споживаних калорій, з’їжте шматочок чи два перед обідом або між прийомами їжі. Це допоможе зменшити відчуття голоду і спростить контроль ваших порцій.

В огляді досліджень за 2016 рік, опублікованому в журналі Nutrients, підкреслюється вплив фруктів на ожиріння. Кілька досліджень, проведених за цей рік, показують, що вживання фруктів може запобігти збільшенню ваги і ожиріння. Як відзначають автори огляду, ці результати досить дивні, оскільки більшість фруктів відрізняються високим вмістом цукру. Вчені припускають, що цільні фрукти сприяють схудненню внаслідок скорочення загального споживання їжі. Згідно з оглядом Nutrients, плоди містять біологічно активні сполуки, які стимулюють розщеплення жирів, підвищують ситість і викликають позитивні зміни в мікрофлорі кишківника.

Якщо ви боретеся з голодом, то спробуйте випивати протеїнові коктейлі з дині між прийомами їжі. Білок пригнічує апетит і підвищує обмін речовин, зберігаючи при цьому м’язову масу.

Щоб приготувати такий коктейль, просто наріжте цей фрукт на великі шматки та змішайте його з однією ложкою порошку ванільного протеїну та однією чашкою води, несолодкого соєвого або мигдального молока. Не соромтеся додавати нежирний йогурт, заморожені ягоди або сир для додаткового смаку.

Динна дієта

Якщо ж ви хочете позбутися від зайвих кілограмів швидше, то спробуйте динну дієту. Саме літня тижнева дієта, основою якої є споживання дині, дозволяє скинути близько 4-5 кг за сім днів. А ще завдяки цьому раціону харчування ви очистите нирки, позбудетеся від набряклості, поліпшите роботу шлунково-кишкового тракту і підвищите рівень гемоглобіну.

Ось як виглядає приблизно меню на кожен день:

Перший сніданок — 400 г дині.
Другий сніданок — 200 г кефіру.
Обід — 400 г дині, 200 г відвареного рису, склянка зеленого чаю.
Полудень — галетне печиво з чаєм.
Вечеря — 200 г рису, салат із сирих овочів і 200 г відвареного м’яса курки, індички або нежирної риби.
Насолоджуйтеся цим соковитим фруктом і будьте здорові! Головне пам’ятайте, що перед дієтою завжди краще проконсультуватися з лікарем.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net