Здоров’я

Дослідники назвали три головні причини, які викликають ранню сивину

Вчені провели ряд досліджень і встановили, як можна уникнути сивини в ранньому віці та призупинити цей процес, якщо він вже почався. Медики прийшли до висновку, чому це відбувається, інформує Ukr.Media.

В першу чергу фахівці підкреслюють, що потрібно уникати стресу.

З’ясувалося, що стрес негативно впливає на весь організм. Також він є першою причиною посивіння волосся.

Якщо у людини почало рано сивіти волосся, їй варто також перевірити себе на захворювання щитовидної залози та гіпофізу. У випадку, якщо лікарі виявлять проблеми в ендокринній системі, необхідно буде лікувати в першу чергу її.

Ранню сивину може викликати нестача деяких вітамінів зокрема вітамінів групи В. Ця нестача, у свою чергу, може бути викликана тривалим прийомом контрацептивів або переважанням в раціоні вегетаріанських продуктів.

Раніше було відомо, що сивина в волоссі — це природний і майже неминучий наслідок вікових процесів. Однак, в деяких ситуаціях наше волосся сивіє занадто швидко. Вчені з’ясували, чому так відбувається і з чим подібне пов’язано.

Так, зокрема, ранню сивину може спровокувати куріння. У завзятих курців, а також у тих людей, які проживають з ними поруч і змушені постійно вдихати тютюновий дим, волосся сивіє швидше. Сигаретний дим сприяє прискореній зміні кольору волосся з-за того, що в ньому міститься підвищений рівень вільних радикалів.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net