Аналітика

Джо Байден: США повинні раз і назавжди підтвердити позицію щодо Геноциду вірмен

Колишній віце-президент США Джо Байден направив лист в Вірменський національний комітет Америки (АНКА), в якому заявив, що «Сполучені Штати повинні раз і назавжди підтвердити нашу позицію щодо Геноциду вірмен». Про це повідомляє News.am.

«Ми ніколи не повинні забувати або зберігати мовчання про цю страхітливу та систематичну кампанію знищення, в результаті якої загинули 1,5 мільйона вірменських чоловіків, жінок і дітей, а також про масову депортацію 2 мільйонів вірмен. Якщо ми не повністю визнаємо, не пам’ятаємо і не вчимо наших дітей про геноцид, слова «ніколи більше» втрачають свого значення. Факти повинні бути такими ж ясними і переконливими для майбутніх поколінь, як і для тих, чиї спогади затьмарені трагедією. Нездатність пам’ятати або визнати факт геноциду тільки відкриває шлях для майбутніх масових злодіянь », — сказав він.

У своєму листі, направленому в Вірменську асамблею Америки колишній віце-президент передав привітання конгресмену Джекі Спійер з отриманням нагороди Асамблеї за державну службу. Він також високо оцінив зусилля, зроблені Спійер для визнання Геноциду вірмен.

Як раніше зазначив в коментарі UA-Report.info глава Союзу вірмен України Вілен Шатворян, прийнята на 28-ій сесії Ради з прав людини ООН резолюція, ініційована Вірменією, це важливий крок в напрямку запобігання геноцидів.

Джерело: AnalitikaUA.net

Аспекты.net