Політика

Джо Байдена названо найімовірнішим кандидатом в президенти США від демократів

Джо БайденКолишній віце-президент США Джо Байден, який оголосив про намір брати участь у президентській кампанії 2020 року, користується найбільшою підтримкою членів Демократичної партії і прихильників демократів, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на дані опитувань, проведених американськими ЗМІ.

Згідно з даними опитувань, опублікованим в неділю американська газета The Washington Post і телеканалом ABC, в підтримку Байдена виступають 17% демократів і їх прихильників, друге місце з 11% займає Берні Сандерс. На підтримку ряду інших демократів висловилися п’ять і менше відсотків опитаних.

Телеканал ABC зазначає, що лідерство цих двох претендентів не дивно, оскільки їх імена найбільш впізнавані зі списку майже 20 демократів, які заявили про президентські амбіції на виборах 2020 року.

Телефонне опитування проводилося на замовлення газети The Washington Post і телеканалу ABC в період з 22 по 25 квітня на англійською та іспанською мовами. У ньому взяв участь 1001 дорослий американець. Ступінь погрішності в даному опитуванні становить 3,5 процентних пункту.

Відповідно до американського законодавства, партія повинна буде висунути на президентських виборах єдиного кандидата, якого визначать за результатами праймеріз. Очікується, що демократи проведуть перші дебати вже в червні і липні цього року. З’їзд Демократичної партії, який остаточно визначить кандидата на пост глави держави і віце-президента США, запланований на 13-16 липня 2020 року. Вибори президента США пройде 3 листопада 2020 року.

Це буде третя спроба Байдена зайняти Овальний кабінет; кампанії 1988 року і 2008 роки йому успіху не принесли. У 2016 році він відмовився від участі в передвиборній гонці через за смерть сина.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net