Світ

Експерти назвали країну року

Журнал The Economist назвав країною року Узбекистан за те, що він у 2019 році просунувся так далеко, як ні одна інша держава.

Експерти авторитетного журналу The Economist назвали Країну року. Нею став Узбекистан, йдеться на сайті видання.

Фахівці зазначили, що реформи президента Шавката Мірзієва зробили країну «менш деспотичною». Тоді як в роки правління екс-глави держави Іслама Карімова використовувалася підневільна праця, а опозиція потерпала від жорсткого переслідування.

«Три роки тому Узбекистан був старомодною пострадянською диктатурою, закритим суспільством з винятковою жорстокістю і некомпетентністю», — зазначили фахівці видання.

Не дивлячись на те, що у країни попереду ще довгий шлях, Узбекистан усе ж у поточному році просунувся так далеко, як ні одна інша країна.

Нагадаємо, що, за версією The Economist, Країною року визнається держава, яка зробила найбільший прогрес у напрямку до демократії.

У минулому році видання назвало Країною року Вірменію — «за вражаючі успіхи в розбудові демократії».

Також нагадаємо, що опубліковано рейтинг наймогутніших країн світу за підсумками року, що минає. Його укладачами стали американський журнал U.S.News & World Report, а також аналітики BAV Group і університету Пенсільванії.

Джерело: NEWS.am

Аспекты.net