Соціум

Експерти назвали країни і міста, куди потрібно їхати на автомобілі і фотографувати

Прокатна компанія Europcar вирахувала Найпопулярніші маршрути для подорожей на автомобілі за допомогою Інстаграма, передає Turizm з посиланням на Travel Daily Media.

Експерти компанії вивчили понад 47 мільйонів фотографій в соціальній мережі з хештегами # roadtrip і з’ясували, що найпопулярніші автомобільні маршрути знаходяться в США.

Майже кожна п’ята фотографія була зроблена на дорогах цієї країни, а це близько 8 млн постів. Згідно з дослідженням, найпопулярнішими серед американських штатів у любителів подорожувати за кермом виявилися Каліфорнія, Флорида, Арізона і Невада. Додамо, що в США розташована, мабуть, найпопулярніша автомобільна траса-Route 66, що простягнулася на 4 тисячі кілометрів і з’єднала Чикаго з Лос-Анджелесом.

Цікаво, що кількість дорожніх фото в США на 485% більше, ніж в Австралії, яка посіла друге місце з 1,35 мільйонами постів в соціальних мережах. Далі йдуть: Канада, Франція, Індія, Італія, Великобританія, Нова Зеландія та Іспанія. Крім того, аналітики назвали найпопулярніші міста, в які люди вирушають на автомобілі. Це Сан-Франциско, Лос-Анджелес, Лас-Вегас і Нью-Йорк. Серед європейських міст фаворитами у подорожуючих на автомобілі користуються Лісабон і Венеція.

Автори дослідження відзначили, подорожі — це одна з найбільших свобод, які є у людини. Можливість планувати і досліджувати світ своїми силами — важливий фактор для мандрівників. Оскільки соціальні мережі є сьогодні основним джерелом інформації і натхнення, проведене дослідження дозволяє спрогнозувати, куди відправляться автотуристи в наступний раз, — заявили в Europcar.