Здоров’я

Фахівці назвали ранні ознаки старечого недоумства

На які симптоми слід звернути увагу.

Медиками виявлено, що надмірна балакучість, яка супроводжується постійною забудькуватістю може бути початковим проявом розвитку старечого недоумства.

Серед вікових порушень, хвороба Альцгеймера займає одне з перших місць. Частіше за все ця недуга себе проявляє в людей, які переступили 60-річний рубіж, інформує Ukr.Media.

Однак, як з’ясували фахівці, існує ряд симптомів, які з’являються задовго до прояву самої хвороби.

В першу чергу лікарі рекомендують звернути увагу на зниження здатності людиною виконувати звичайну роботу: запам’ятовувати числа, цифри, назви, важливі події і т. д. Звичайно, така забудькуватість може з’явитися в результаті сильної перевтоми. Але якщо забудькуватість стала повторюватися систематично — пора звернутися до фахівців.

Так само повинна насторожити поява труднощів з виконанням звичних завдань: здається не знайомим маршрут, по якому ви добиралися на роботу протягом не одного десятка років, з труднощами згадуєте назву вулиці, де мешкають ваші батьки тощо.

Надмірна балакучість, коли людина перескакує з однієї думки на іншу, не закінчуючи тему — також є приводом для обстеження.

Своєчасне звернення до профільного фахівця дозволить почати лікування і якщо не попередити розвиток недоумства, то хоча б відстрочити час його прояву.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net