Здоров’я

Фахівці порадили, як пережити найважчий день робочого тижня

Як налаштувати організм на робочий режим.

За статистикою, вівторок є максимально важким днем для тих, чий робочий тиждень починається з понеділка, інформує Ukr.Media.

Пояснюється це тим, що другий робочий день з п’яти — найважчий для нервової системи або, жартома кажучи, «портал в пекло».

Питання з поганою продуктивністю у цей день можна пояснити інакше. Річ у тім, що під час вихідних, людське тіло, в тому числі й мозок, розслабляються.

Цей процес відбувається через відсутність робочої інформації, яка постійно надходить, порушення режиму і тривалості сну, а також розпорядку дня.

Після виходу на роботу — понеділок вважається «вступним», при якому людина змушена знову вливатися у звичне русло. До кінця дня в організмі починає підвищуватися гормон стресу, іменований кортизолом. Як підсумок — поганий і переривчастий сон.

Тому ранок вівторка супроводжується поганим настроєм, дратівливістю, головним болем і навіть високим тиском. У деяких випадках гормон настільки сильно починає атакувати організм, що, зрештою, починає слабшати імунітет і людина може з легкістю підхопити будь-яку «заразу» у вигляді грипу або ГРВІ, що особливо актуально зараз.

Щоб не допустити такої ситуації, експерти рекомендують дотримуватися звичного режиму сну у вихідні, не зловживати алкоголем, а мати на робочому столі горнятко гарячого чаю (бажано зеленого) і зробити всі важливі справи в п’ятницю, не відкладаючи їх на початок робочого тижня.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net