Men's & Women's

Фахівці: Повністю відмовлятися від цукру та солодощів небезпечно

Не секрет, що надмірне вживання солодкого шкодить не тільки фігурі, але і всьому організму. Багато дієтологів рекомендують відмовитися від цукровмісних продуктів, щоб схуднути. Однак це може мати й деякі побічні ефекти, інформує Ukr.Media.

Так, нестача цукру в організмі може призвести до сумних наслідків. Солодощі містять не лише цукор, а й необхідні для життєвої енергії вуглеводи.

За словами лікарів-дієтологів, якщо ми повністю виключаємо з раціону солодке, наша фігура безумовно стане більш стрункою. Однак такі зміни можуть спровокувати інші проблеми та навіть захворювання.

Так, наприклад, люди, які повністю відмовилися від цукру, частіше страждають артритом і тромбозом. Крім того, відсутність солодощів в раціоні може привести до погіршення роботи головного мозку, а з віком навіть до проблем з пам’яттю. Також відмова від цукру сприяє виникненню захворювань печінки та селезінки. Не можна забувати й про наш настрій.

Продукти, у складі яких є цукор, сприяють виробленню гормону радості, тому той, хто харчується виключно здоровою їжею, більш схильний до стресів і депресій.

При цьому експерти зовсім не радять захоплюватися тістечками та кондитерськими виробами. Однак шматочок шоколадки після обіду нікому не зашкодить.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net