Здоров’я

Фахівці закликають людей скоротити час перегляду телевізора

Американські фахівці закликають людей скоротити час перегляду телевізора до 2 годин в день.

Сидячий спосіб життя змушена вести велика кількість людей, хоча всім давно відомо наскільки це шкідливо. Часто людині доводиться сидіти по багато годин за робочим столом, що не може не позначитися на здоров’ї. Але виявляється, що існує не менш шкідливе заняття — тривалий перегляд телевізора, інформує Ukr.Media.

Що небезпечніше: сидіти за робочим столом або перед телевізором?

Фахівці Американської асоціації кардіологів провели дослідження і прийшли до висновку, що дивитися телевізор без перерви гірше, ніж сидіти за робочим столом цілий день.

На сьогодні відомо, що сидячий спосіб життя приводить до виникнення серцевих захворювань, збільшення ваги та навіть передчасної смерті. Всі ці наслідки очікують не тільки офісних працівників, але і тих, хто любить годинами лежати на дивані, переглядаючи різні фільми та телепередачі.

У ході наукового експерименту було опитано понад 3,5 тисячі осіб. Вчені фіксували дані про те, скільки годин на день вони сидять, займаються спортом і дивляться телевізор. Крім того експерти оцінювали стан здоров’я добровольців. Виявилося, що у людей, які безперервно дивляться телевізор, ризик зіткнутися з захворюваннями серця або рано померти був на 50% вищий, ніж у тих, хто робить це тільки 2 години на добу. Це довело, що тривалий перегляд телевізора шкодить організму сильніше, ніж знаходження цілий день на роботі за столом.

У чому причина?

Можливо, багато хто подумає, що результати цього дослідження помилкові, адже яка різниця, де сидіти? Проте вчені закликають не поспішати з висновками. Сидіти перед робочим монітором і перед телевізором — не одне і те ж. На роботі людина зайнята справами, весь день виконуючи поставлені перед нею завдання, перериваючись лише на обідню перерву. А коли вона повертається додому, сідає в улюблене крісло і розслабляється, вона має можливість їсти будь-яку їжу. Поїдання нездорової їжі та знаходження в сидячому положенні тривалий час є небезпечною комбінацією.

Американські фахівці закликають людей скоротити час перегляду телевізора до 2 годин в день і знайти собі рухоме хобі. Тільки так можна захистити своє серце та організм в цілому.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net