Здоров’я

Фахівець розповіла, як уникнути харчових зривів

Одними з головних причин того, що той, хто худне, кидає дієту, є стрес, відсутність режиму харчування і суворі обмеження в раціоні.

Багато тих, хто худне, часто зриваються і роблять набіги на холодильник. Як уникнути харчових зривів, розповіла дієтолог-нутриціології Олена Бойко на своїй сторінці в Instagram.

Спеціаліст рекомендує спочатку з’ясувати, чому хочеться зірватися, а потім вже починати усувати причини зривів.

«Всі питають про наслідки, але мало хто працює з причинами. Перше і головне питання має бути «Чому?» Чому я роблю неконтрольовані набіги на холодильник? Чому щодня обіцяю собі: «Завтра точно в лад»?» — написала в соцмережі експерт.

За її словами, причинами неконтрольованого «зажору» може бути одноманітне харчування, яке незабаром набридне і той, хто худне, відправиться до холодильника. В цьому випадку дієтолог рекомендує вибудувати різноманітну, корисну і смачну систему харчування.

Також причиною зриву є хаотичний прийом їжі. «Коли зранку не снідаєш, а вдень перехоплюєш на бігу, ввечері складно втриматися від поглинання всього підряд», — пояснює фахівець.

Бойко рекомендує харчуватися у строго визначений час.

Також, за словами експерта, бажаючому схуднути потрібен час, щоб у нього виробилися звички їсти здорові продукти. Тому в перший час людині не варто сідати на сувору дієту.

Причиною зриву може стати і стрес. ⠀

«На Катю накричав начальник, вона заїла стрес морозивом. Даша не встигає здати проект, від нервів лопає цукерки. Іра втомлюється за тиждень, у вихідні відпочиває з серіалом і шоколадкою. Невже не заслужила?» — роз’яснює дієтолог.

Олена Бойко радить «працювати з головою. Знайти інші способи зняти напругу і розслабитися».

Раніше повідомлялося, що дієтолог назвав продукти, які не можна їсти на голодний шлунок.

Також ми писали, що названі шкідливі звички, які заважають схуднути.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net