Men's & Women's

Фарбування волосся підвищує ризик раку грудей у жінок

До такого висновку прийшли вчені із США.

Нове дослідження показало, що жінки, які регулярно використовують перманентні фарби для волосся або хімічні речовини для їх випрямлення на 9% частіше стикаються з раком грудей. Автори дослідження вважають, що причиною цього є якийсь одиничний фактор, інформує Ukr.Media.

Вчені американських Національних інститутів здоров’я, які є підрозділом міністерства охорони здоров’я США, спостерігали більш ніж за 50 000 жінками протягом 8 років. З’ясувалося, що ті з них, які регулярно використовували перманентні фарби для волосся, на 9% частіше стикалися з раком грудей, у порівнянні з тими, хто їх не застосовував. Що ж стосується використання хімічних препаратів для випрямлення волосся кожні 5-8 тижнів, то в цьому випадку ризик пухлин молочних залоз виростав на цілих 30%, як показало дослідження.

Його автори вважають, що хімічні речовини можуть проникати через шкіру голови і потрапляти в кровотік. Крім того, при виконанні всіх цих процедур жінки часто видихають отруйні пари від фарб. І для зниження ризику раку грудей представницям прекрасної статі потрібно уникати контакту з цими хімікатами. На думку експертів Національного онкологічного інституту США, у фарбах для волосся використовується понад 5 000 хімічних речовин. Деякі з них є канцерогенами, як показали дослідження на тваринах.

Поки точно не ясно, які з цих хімікатів прямо провокують зростання небезпеки раку грудей у людини. Зазначимо, що значна кількість досліджень даної небезпеки не виявила, але є докази того, що фарби для волосся збільшують ймовірність пухлин сечового міхура і крові. Результати зовнішнього дослідження були опубліковані International Journal of Cancer, вони припускають, що ризик раку грудей збільшується при більш частому використанні хімічних продуктів для волосся.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net