Світ

Франція вперше застосувала ударні безпілотники

Французькі військові успішно протестували в бойових умовах ударні безпілотники MQ-9 Reaper.

Французькі військові вперше задіяли ударні безпілотники для нанесення удару по бойовиках в центральній частині африканської країни Малі. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на главу Міноборони Франції Флоранс Парлі.

Зазначається, що Франція приєдналася до невеликої кількості країн, які застосовують ударні безпілотники. В результаті удару в минулу суботу були ліквідовані сім джихадистів.

Флоранс Парлі повідомила, що військові успішно протестували в бойових умовах безпілотники MQ-9 Reaper, і підкреслила, що з їхньою допомогою військовослужбовці Франції зможуть діяти точніше і гнучкіше.

Міністр запевнила, що армія Франції при використанні безпілотників буде дотримуватися норм участі в збройному конфлікті.

Також зазначено, що в той день, коли військові завдавали удару в Малі, президент Франції Еммануель Макрон знаходився в цьому регіоні — в Кот-д’Івуарі, де Париж має військову базу.

Нагадаємо, наприкінці листопада в Малі 13 французьких військовослужбовців загинули в результаті зіткнення двох військових вертольотів. Про це повідомила адміністрація французького президента Еммануеля Макрона у вівторок, 26 листопада.

Раніше стало відомо, що спецслужби Франції ліквідували в Малі ватажка угруповання, яке пов’язане з терористичною організацією Аль-Каїда.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net