Світ

Франція запропонувала розмістити в Туреччині засоби ППО

Франція запропонувала тимчасово розмістити на території Туреччини засоби ППО, системи SAMP-T. Про це в середу повідомив міністр національної оборони Туреччини Хулуси Акар.

«Ми досягли певного етапу в переговорах по цій темі. Вони [Франція] запропонували розмістити в Туреччині комплекси SAMP-T. Ми продовжуємо роботу в цьому напрямку», — цитує міністра газета Hurriyet.

Глава відомства вказав, що на даний момент «на базі Інджирлік розміщений іспанський комплекс Patriot, а в Кахраманмараше — SAMP-t Італії».

За словами Акара, французька сторона запропонувала вивчити можливість розгортання систем ППО в Інджирлику і Кахраманмараш. «Якщо президент Туреччини вважатиме такий варіант прийнятним, ми продовжимо роботу в цьому напрямку в підтвердження доброї волі у відносинах з Францією», — повідомив міністр, зазначивши, що на даний момент мова йде про розміщення однієї французької комплексу, передає ТАСС.

SAMP-T — це система ППО нового покоління франко-італійського консорціуму Eurosam. Туреччина раніше розглядала заявку компанії в ході скасованого згодом тендеру на закупівлю засобів ППО. Однак Анкара продовжила вже в двосторонньому порядку вивчати варіанти співпраці у виробництві систем.