Прогрес

Google анонсував авторизацію за відбитками пальців

Верифікація для деяких сервісів Google стала можлива за відбитком пальця.

Американська компанія Google надала користувачам можливість використовувати відбитки пальців для верифікації при роботі з деякими сервісами, інформує Ukr.Media.

«Паролі в поєднанні з автоматизованими заходами захисту, що застосовуються Google, допомагають забезпечувати безпеку мільярдів користувачів по всьому світу, — йдеться в повідомленні, розміщеному у вівторок в блозі компанії. — Нові технології, які забезпечують безпеку, йдуть на зміну паролів, оскільки забезпечують більшу надійність і зручність. У зв’язку з цим ми раді повідомити, що при використанні деяких сервісів можна провести верифікацію за допомогою відбитка пальця або знявши екран з блокування замість того, щоб вводити пароль. Така можливість доступна сьогодні на пристроях Pixel і незабаром буде доступна на всіх пристроях, що використовують операційну систему Android 7+».

Хоча окремі сервіси на базі Android раніше використовували відбиток пальця для верифікації, цьогорічне нововведення Google — перший випадок, коли компанія допустила використання біометричних параметрів для верифікації користувачів в інтернеті.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net