Економіка

Інспекція на Рівненській АЕС: зауважень немає

Рівненську АЕС перевірило Міжнародне агентство з атомної енергії. Інспекція пройшла успішно, зауважень до функціонування станції немає.

Інспекція Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) пройшла на енергоблоці №4 Рівненської АЕС. Про це повідомляє прес-служба ДП НАЕК Енергоатом.

«В рамках міжнародної Угоди про застосування гарантій відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї на енергоблоці №4 Рівненської АЕС 11 жовтня 2019 року відбулася інспекція МАГАТЕ. Метою інспекції була перевірка відпрацьованого ядерного палива (ВЯП) в басейні витримки енергоблоку №4 та відсутності ВЯП в контейнері HI-TRAC (обладнання фірми Holtec International) під час вилучення його з гнізда універсального», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що роботи виконувалися за участю головного спеціаліста — державного інспектора інспекції з ядерної безпеки на Рівненській АЕС Віталія Малютяк і фахівців відділу ядерної безпеки (ВЯБ) РАЕС.

«В цілому інспекція МАГАТЕ пройшла успішно, її цілі досягнуті в повному обсязі, зауважень немає. Традиційно по завершенню перевірки в ході дебрифінгу обговорені результати цієї інспекції та терміни проведення наступної на майданчику Рівненської АЕС», — прокоментував начальник лабораторії ядерного палива ВЯБ РАЕС Борис Ястремський.

Нагадаємо, що раніше Південно-Українська АЕС запустила перший енергоблок. Енергоблок №2 ЮУАЕС працює в заданому режимі. А на енергоблоці №3 триває планово-попереджувальний ремонт.

Також стало відомо, що на Запорізькій АЕС стався збій в роботі енергоблоку. Радіаційна обстановка на майданчику АЕС залишається без змін, фізичний захист знаходиться в штатному режимі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net