Freestyle

Історик: вірменська громада інтегрована в українське суспільство (відео)

праздникСоюз вірмен України є найбільшою зонтичної організацією (Umbrella organization) в Україні, про це в коментарі AnalitikaUA.net зазначив український історик Карен Никифоров.

Зонтичні організації є практично у всіх національних меншин, і звертає на себе особливу увагу те, що Союз вірмен України є найбільшою зонтичної організацією в Україні.

Вчений зазначив, що керівництво Союзу вірмен України зуміло об’єднати регіональні, культурні, релігійні організації під однією парасолькою — САУ, це колосальне досягнення, тому що тепер є єдиний центр спілкування, єдиний центр інтеграції.

Як підкреслив історик, вірмени інтегровані в українське суспільство, і тому ми бачимо безліч прикладів — в тому числі в політичному житті. «Етнічні вірмени представлені в органах державної влади, і в громадянському суспільстві незалежно від їх політичних поглядів».

Як відомо, Союз вірмен України під керівництвом Вілена Шатворяна став єдиною всеукраїнською організацією, яка об’єднує всі діючі в країні вірменські організації.

Інтерв’ю повністю дивіться на відео