Men's & Women's

Jaguar з фільму про Джеймса Бонда пустять з молотка

На продаж виставили стант-кар C-X75.

На аукціоні sotheby’s в Абу-Дабі виставлять суперкар Jaguar C-X75 з фільму про Джеймса Бонда «Спектр». Це — один з чотирьох екземплярів купе, побудованих спеціально для зйомок сцени погоні фірмою Williams Advanced Engineering, інформує Ukr.Media.

Ціна лота поки не повідомляється.

Концепт Jaguar C-X75 дебютував у 2010 році на Паризькому автосалоні. Дводверку оснастили чотирма електромоторами та тяговою батареєю, яку підтримували дві газові мікротурбіни. Гібридна установка в сумі видавала 779 кінських сил і могла б розігнати суперкар до першої «сотні» за 3,4 секунди. Заявлена максимальна швидкість — 330 кілометрів на годину.

Отримавши позитивний відгук від клієнтів, Jaguar вирішив побудувати 250 примірників C-X75 ціною близько 700 тисяч фунтів стерлінгів.

Передбачалося, що машину допоможуть довести до серії відділення Jaguar SVO і Williams Advanced Engineering. Ходові прототипи суперкара втратили мікротурбіни, місце яких зайняв 500-сильний турбомотор об’ємом 1,6 літра — цей двигун мав з’явитися на товарному купе, — але у 2012 році розробки припинили, побудувавши всього п’ять примірників.

У 2014 році продюсери «Спектру» замовили у Williams Advanced Engineering будівництво шести суперкарів: двох «стандартних» і чотирьох для сцен погоні.

В основу стант-карів лягла просторова рама зі сталевих труб з компонентами шасі від машин WRC. В якості силової установки вибрали V8 від F-Type поєднаний з шестиступеневою коробкою Ricardo, встановленою за схемою transaxle. Крім того, джеймсбондовські C-X75 отримали задній диференціал підвищеного тертя, один підрульовий перемикач трансмісії, гідравлічне ручне гальмо для дріфту.

Виставлений на продаж екземпляр — перший з чотирьох трюкових суперкарів. Його використовували для зйомки великих планів з акторами, тоді як водій сидів в спеціальному «коконі» на даху.

Після закінчення роботи над фільмом C-X75 повернули Williams, де йому повністю перебрали двигун. У 2015 році цей же суперкар разом з гонщиком Феліпе Маса з’явився на Гран-прі Мексики.

У травні 2016-го Jaguar продав автомобіль нинішньому власнику.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net