Соціум

Канадський супермаркет придумав оригінальний спосіб відмови від поліетиленових пакетів

Канадський продуктовий супермаркет East West Market у Ванкувері розробив унікальний план, покликаний допомогти знизити негативний вплив на навколишнє середовище. У той час як страх через погіршення екологічної обстановки може бути недостатньо для зміни поведінки споживачів, East West Market сподівається, що переконати людей відмовитися від використання одноразових поліетиленових пакетів допоможе інша емоція – сором.

Так в супермаркеті з’явилися пакети з смущающими написами, взяти які наважиться далеко не кожен – навряд чи комусь захочеться нести куплені продукти в пакеті з написами «Мазь від бородавок», «Турбота про товстій кишці» або «Магазин дивного відео для дорослих». «Ми хотіли придумати щось веселе, але щоб це також змусило людей задуматися», — говорить власник супермаркету Девід Лі Квен.

Спочатку Девід Лі Квен сподівався, що знизити використання одноразових пакетів допоможе підвищення їх вартості, але коли ця ідея не увінчалася успіхом, було прийнято рішення випустити пакети, викликають у клієнтів сором. Варто відзначити, що супермаркету довелося зіткнутися з непередбаченими обставинами – деякі покупці спеціально беруть нові пакети, тому що їм дуже сподобалася настільки оригінальна задумка.