Здоров’я

Лікарі розповіли про небезпеку зниженого тиску

Як підвищений, так і знижений тиск є небезпечним для здоров’я людини. Лікарі розповіли, яку небезпеку в собі таїть знижений тиск.

Стан постійно зниженого артеріального тиску відомий як артеріальна гіпотензія. Дане відхилення діагностується, коли тиск знижується до рівня 100 на 70, причому не у вигляді тимчасового явища, а хронічно, інформує Ukr.Media.

Лікарі розділяють три ступені гіпотензії:

Чим може загрожувати низький тиск людині? До не занадто сильно зниженого тиску лікарі швидше ставляться прихильно. На їх думку, це набагато менш небезпечний фактор для здоров’я людини, ніж підвищений тиск. При зниженні тиску до другого ступеня немає ризику тих серцево-судинних катастроф, які асоціюються з гіпертонією. До того ж підтримувати гарне самопочуття в такому випадку гіпотоніку простіше без застосування ліків — за допомогою тонізуючих напоїв і продуктів, трав, фізичної активності.

Але коли тиск істотно знижується, виникає ризик різних ускладнень — наприклад, ризик порушення мозкового кровообігу.

«У разі значного зниження тиску сповільнюється рух крові, що робить надходження кисню і поживних речовин несвоєчасним. Найбільше від цього страждає мозок і з цієї ж причини може розвиватися серцева недостатність», — констатували фахівці.

Лікарі нагадують, що характерними ознаками зниження тиску є запаморочення, нудота, загальна слабкість, сонливість, неуважність, підвищена дратівливість. У тих випадках, коли артеріальний тиск падає до критичних показників і не підвищується, необхідно викликати швидку допомогу. При цьому може виникати стан, що загрожує життю, аж до втрати свідомості та коми.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net