Men's & Women's

Медики радять жінкам середнього віку почати вживати гранат

Річ у тім, що в середньому віці жінки стикаються з деякими симптомами менопаузи, які можна зменшити.

Коли жінки досягають середнього віку, вони починають стикатися з симптомами менопаузи, які можуть включати втрату кісткової маси, депресії, перепади настрою і зниження рівня естрогену. Полегшити вплив цих малоприємних явищ допомагає вживання гранату, інформує Ukr.Media.

Захист від втрати кісткової тканини

При досягненні менопаузи у жінок різко знижується концентрація гормону естрогену, який захищає кістки. Його втрата може призвести до втрати кісткової маси та прискорення старіння. В експериментах з щурами, самкам з віддаленими яєчниками, які страждали від прискореної втрати кісткової маси, давали екстракт гранатового соку і насіння протягом двох тижнів. Після цього мінеральні втрати в кістках відновились і повернулися до нормальних показників.

Поліпшення настрою

У період менопаузи жінки відчувають перепади настрою з-за гормональних змін. Японські дослідники виявили, що гранат потенційно може бути використаний в якості ефективного засобу для жінок з депресивним станом.

Підтримка для серця

Смертність від ішемічної хвороби серця у жінок після менопаузи у два-три рази вища, ніж у жінок до менопаузи. Ряд досліджень показав, що плоди гранати можуть по-різному підтримувати здоров’я серцево-судинної системи у жінок. Зокрема, завдяки їм знижується рівень холестерину. Гранатовий сік містить велику кількість антиоксидантів, які запобігають окисленню ліпопротеїнів низької щільності, так званого «поганого» холестерину. Окислений холестерин може пошкодити слизову оболонку артерій, що сприяє розвитку атеросклерозу.

Профілактика раку грудей

Антоціани, флавоноїди та олії, що містяться в гранаті, володіють протираковою дією, зокрема, спрямовану проти пухлин головного мозку. Гранат також є природним адаптогеном, коли мова йде про рівень естрогену в організмі: підвищує його рівень при низькій концентрації й навпаки, блокує вироблення естрогену, коли його забагато в організмі. Таким чином вживання гранату може потенційно запобігти раку молочної залози.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net