Соціум

Мешканець Австралії знайшов золотий самородок вагою 1,5 кг

У місті Калгурлі, Австралія, золотошукач виявив величезний шматок золота, вартістю 100 тисяч австралійських доларів, пише lenta.ru з посиланням на британське видання Daily Mail.

Чоловік, чиє ім’я не називається, знайшов рідкісний і дорогоцінний самородок, коли займався пошуком золота в окрузі голдфілдс-Есперанс за допомогою простого металошукача. Фотографії знахідки вагою в 1,4 кілограма опублікували в спеціальній групі Finders Keepers Gold Prospecting в Facebook. Користувачі були вражені розміром злитка і назвали чоловіка «щасливчиком».

За словами власника спільноти Метта Кука (Matt Cook), самородки такого розміру зустрічаються в регіоні всього кілька разів на рік, і для їх знаходження потрібне спеціальне обладнання. Він зазначив, що після публікації поста в Калгурлі приїхало безліч людей, які також хочуть спробувати удачу.

«Це дуже цікаво. Не пам’ятаю, щоб у нас був такий рік. Ціни на золото зараз високі, тому почалася «золота лихоманка» », — додав він.

У травні повідомлялося, що сім’я з австралійського міста Бендіго, штат Вікторія, виявила золотий злиток під час прогулянки з собакою. За оцінкою фахівців, вартість шматка такої величини становить не менше 35 тисяч австралійських доларів.