Men's & Women's

Michelin розповіли про універсальні шини майбутнього для будь-якого сезону

Вектор розвитку автомобільної промисловості однозначно спрямований до машин на електротязі. А ось куди котиться шинна індустрія? На це питання відповів французький завод Michelin, інформує Ukr.Media.

Незабаром звичні нам пневмобаллони згинуть на звалищі історії. На зміну їм прийдуть більш технологічні безповітряні шини, зроблені за принципом губки. Таким покришкам не страшні проколи, бічні порізи, втрата еластичності та інші проблеми, притаманні нинішній продукції. Термін служби інноваційного «взуття» становитиме мінімум 10-15 років!

Більш того, одна покришка буде й для зими, і для літа, але при цьому вона аж ніяк не всесезонна. Родзинка колеса в тому, що при зміні сезону на спеціальних станціях на нього будуть наносити на 3D-принтері новий малюнок протектора, відповідний часу року. Звучить, звичайно, як щось з області наукової фантастики. Однак прототип такої покришки вже існує і проходить необхідні випробовування.

У Michelin розуміють, що впровадження в маси шини майбутнього — процес досить складний, адже необхідно для початку щонайменше створити необхідну придорожню інфраструктуру (тобто посприяти появі шиномонтажек, здатних працювати з новими технологіями). Та й питання ціни стоїть не на останньому місці, адже якщо комплект коліс коштуватиме як половина автомобіля, навіть аргумент, що ці покришки прослужать 15 років, навряд чи зможе когось переконати в необхідності відмовитися від звичної гуми.

Втім, рано чи пізно відмова від пневматичних шин станеться. Шкода екології, яку наносять використані покришки, що валяються на звалищах і узбіччях, воістину колосальна.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net